concert in samenwerking met Global Rize

Concert in samenwerking met Global Rize

Zaterdag 23 november was het tijd voor het benefietconcert voor en in samenwerking met Global Rize! Orkest, koor, zangeres en dirigent waren er na een lange voorbereiding klaar voor.

De voorbereidingen met 4 repetities voor het koor waarvan 2 gezamenlijk met het orkest waren uiteindelijk lang genoeg om een mooie uitvoering neer te zetten.

Het concert was voor bassist Frits Vaessen het afscheid van zijn muzikale carriere bij Christelijke muziekvereniging Concordia Oldebroek. Na jarenlang muziek te hebben gemaakt en te hebben gezorgd voor liturgieen bij kerkdiensten was deze avond het decore van zijn afscheid.

Missa Katharina is een mis geschreven door Jacob de Haan voor een internationale muziekwedstrijd. Hij won deze wedstrijd en speciaal voor vanavond arrangeerde hij het stuk voor Fanfare.

Na de uitvoering van het stuk Missa Katharina nam voorzitter van Global-Rize Frans de Lange het woord om uitleg te geven over het werk van Global Rize. De opbrengst van deze avond zou in zijn geheel naar de op internet verkondigende organisatie van het evangelie gaan.

Het concert werd afgesloten met het stuk ‘’I shall love but thee’’ van Jan van der Roost geschreven voor fanfare en sopraan. Het stuk is gebaseerd op een gedicht van William Shakespeare, ‘’Shall I compare thee to a summersday? Thou are more lovely and more temperate’’ Dit optreden is terug te vinden op het nieuwe youtube-kanaal van Concordia. De Foto’s van deze avond zijn terug te vinden in het fotoalbum.