Frits Vaessen vereerd met nieuw muziekstuk

IMG-20170427-WA0020

Op 25 april waren Frits en Kea Vaessen 60 jaar getrouwd! Omdat Frits al jarenlang trouw lid is bij Concordia, hebben wij het bruidspaar een serenade gebracht en voor hen enkele koralen gespeeld. Een grote delegatie van Concordia was aanwezig om het feest extra compleet te maken. We feliciteren Frits en Kea vanaf deze plaats nogmaals met deze bijzondere mijlpaal!

Ter ere van dit jubileum, maar vooral ter ere van de grote, actieve inzet van Frits voor Concordia, hebben bestuur en leden besloten het nieuw gecomponeerde muziekwerk op te dragen aan Frits en zijn tomeloze inzet voor Concordia! Speciaal voor het WMC dit jaar heeft Concordia een compositieopdracht gegeven aan Arend Gerds om een inspeelwerk te maken voor het orkest. Dit resulteert in een prachtige bewerking van de bekende Psalm 68, waarin onder andere de grootheid van God wordt bezongen. Passend bij het jubileum, maar zeker ook bij de activiteiten die Frits voor onze vereniging doet. Al jaren verzorgt hij de liturgieën en programma’s voor optredens in kerkdiensten en voor het begeleiden van de diensten op Landal park Landgoed ’t Loo elke zomer. Dit vraagt veel tijd en inzet, maar telkens is het weer piekfijn in orde gemaakt door Frits, waar wij hem ontzettend dankbaar voor zijn. Om die reden wordt het nieuw gecomponeerde werk aan Frits en zijn inzet voor Concordia opgedragen.
Dit feit zal officieel worden opgenomen in de partituur die zal uitkomen. Onder andere tijdens het WMC op 15 juli in Kerkrade zullen we het muziekstuk uitvoeren.

IMG-20170427-WA0017 IMG-20170427-WA0021 IMG-20170427-WA0015