Goud mét onderscheiding op het WMC 2017

foto podium WMC

Op zaterdag 15 juli heeft het A-orkest deelgenomen aan het prestigieuze Wereld Muziek Concours in Kerkrade.  Dit internationale evenement wordt eens in de 4 jaar gehouden. Voor Concordia was het na 2009 en 2013 de 3e deelname in successie.

Het orkest nam deel in de 1e divisie fanfare.

De voorbereidingen voor de deelname werden opgestart samen met de eigen dirigent Jaap Musschenga. Jaap werd in de voorbereiding helaas ziek, waarna diverse interim-dirigenten het orkest hebben gedirigeerd. De laatste 2 maanden stonden de muzikanten onder enthousiaste leiding van Wouter Iseger.

Na een intensieve voorbereiding mochten orkest en dirigent op zaterdag 15 juli om 16.15 uur het podium betreden. Het inspeelwerk, Tremendus, is speciaal door Arend Gerds gecomponeerd voor CMV Concordia Oldebroek en in is gebaseerd op Psalm 68. Hierna volgende het verplichte werk Diamond for Parker van Rob Goorhuis en het keuzewerk Codon van Kevin Houben. Alle drie de componisten waren in de zaal aanwezig. Rob Goorhuis was zelfs jurylid.

Na een muzikaal en energiek optreden gingen de muzikanten voldaan het podium af. De reacties uit het publiek waren ook erg lovend over het optreden van het orkest.

Dat de jury deze mening deelde bleek wel uit de toegekende punten. Voor het verplichte werk ontvingen de muzikanten 90,67 punten en voor het keuzewerk 90,33 punten. Een gemiddelde score van 90,50 punten. Goud met onderscheiding! De jury drukte haar waardering uit in lovende woorden voor de diverse, jeugdige, solisten. Het Argentijnse jurylid uitte zich als volgt: “Nice ensemble with good future”.  De bekendmaking van de punten zorgde dan ook voor een grote uitbarsting van vreugde bij de muzikanten.

Bestuur en leden van Concordia zijn bijzonder trots op en dankbaar met het geweldige resultaat op dit WMC. Tegelijkertijd zijn we nog veel trotser op de weg naar het WMC toe die we met elkaar zijn gegaan. Een zieke dirigent, veel verschillende invaldirigenten en dan toch zo’n prestatie neerzetten. Het maakt ons als vereniging heel hecht, wat ook in de muzikaliteit is terug te zien. Onze dank gaat uit naar Wouter Iseger die de laatste 2 maanden intensief met ons aan het werk is geweest en ons naar het WMC geloodst heeft.
Na de welverdiende vakantie kunnen wij weer met dezelfde club als op het WMC verder en we hopen dat we weer met onze eigen dirigent Jaap Musschenga aan de slag kunnen.