In memoriam

janny

In memoriam Janny van Putten (1952-2017)

Op dinsdag 28 november bereikte ons, een uur voor aanvang van onze repetitie, het bericht dat Janny van Putten op 65 jarige leeftijd is overleden aan een hartstilstand. ’s Middags was ze, zoals zo vaak, nog druk bezig geweest om bladmuziek te regelen voor de repetitie. ’s Avond zou ze fijn gaan repeteren op de tenorsax maar helaas mocht dat niet meer zo zijn.

Janny’s leven was voor een groot deel verbonden aan Christelijke Muziekvereniging Concordia. Spelend op de sopraansax waar ze ook solistisch goed uit de verf kon komen en later op de tenorsax. Maar ook is haar inzet en bijdrage aan de vereniging op andere manieren enorm geweest. Altijd was Janny als eerste in onze repetitieruimte om alles klaar te zetten, bladmuziek te regelen of om de muziekbibliotheek op orde te houden. Heel wat vrije uurtjes heeft ze besteed om de nieuwe muziekpartijen uit te zoeken en te kopiëren zodat alles voor elkaar was als er repetitie was. En als er gasten waren zorgde zij voor een hartelijk en warm welkom, waar ze zo bekend om stond. Een kop koffie, een praatje en even vragen of alles naar wens was.

Ze was groot liefhebber van de blaasmuziek en daarom ook te vinden op allerlei evenementen. Dit maakte dat ze overal wel muziekvrienden had waar ze contact mee onderhield. Bij buurverenigingen maar ook bij verenigingen uit het hele land. Ook kende Janny het dorp Oldebroek goed waardoor ze jaar na jaar voor ons kon regelen dat op kerstavond de adressen bekend waren van zieke mensen waar kerstliederen gespeeld zouden worden.

Janny mocht bijna 54 jaar lid zijn van Christelijke Muziekvereniging Concordia waarvan 12 jaar als secretaris in het bestuur. Naast de muziek had Janny ook andere hobby’s zoals schilderen en fotograferen. Als er mooie foto’s gemaakt moesten worden van het orkest wisten we haar te vinden. Janny was trouw aan de vereniging en aan de mensen in haar omgeving. In goede en minder goede tijden. Gedreven en met tomeloze inzet. We zijn haar daar erg dankbaar voor en zullen haar ontzettend missen.
We wensen haar man Rein, moeder Machteltje v. ’t Hul, Jetty en Harry Hollander met hun kinderen veel sterkte en bidden hun kracht toe in deze moeilijke periode.