Maurits Willemsen

Maurits Willemsen werd geboren op 3 juli 1991 te Speuld. Zijn vader die al snel daarna overleden is bracht hem op de muziekschool in 2001, daar kreeg hij les op de trombone van Meindert Baas. Vanaf 2004 kreeg hij les van Pier de Jong die ondertussen zijn stiefvader geworden is. In 2008 volgde hij de vooropleiding op het conservatorium te Zwolle bij Jilt Jansma op klassiek tenor trombone waar hij nu sinds 2009 op de hoofdvakopleiding zit.

Maurits heeft verschillende prijzen gewonnen op concoursen en heeft veel in de hafabra wereld gespeeld, tegenwoordig speelt hij bij de begeleidingsorkesten van Ars Musica en van het SBO waar hij bij de ene solo trombonist is en bij de andere bastrombonist. Hij speelt veel met koren als solist of in een ensemble en hij speelt ook op verschillende cd’s.

Verder speelt hij ook Alttrombone en orgel. Orgel en zang zijn voor hem een mooie manier om muziek ook nog als hobby te hebben en om o.a. psalmen te spelen en te zingen waar hij veel van houdt. Hij houdt ook veel van sporten en doet graag mee met sponsortochten en wedstrijden. Verder luistert hij uiteraard ook veel naar muziek, vooral naar klassieke muziek en kerk muziek.

Bij Concordia geeft hij les aan leerlingen op trombone.