Slagwerkgroep behaalt eerste prijs op Slagwerkfestival

Afgelopen zaterdag heeft de slagwerkgroep van Concordia Oldebroek een eerste prijs behaald op het Noord Veluws Muziekverband. Dit jaar werd dit slagwerkfestival weer gehouden in ’t Huiken te Elburg. De gemiddelde eindscore kwam uit op 85,08 punten.

Slagwerkgroep_Huiken_2015

De slagwerkgroep kwam uit in de basisklasse, waarin totaal 8 verschillende verenigingen aan deelnamen. Ondanks de geweldige concurrentie eindigden ze toch op de tweede plaats, waar ze ontzettend blij mee waren. Voor het muzikale gedeelte kregen zij gemiddeld 84,25 punten en de publieksprijs werd ook erg gewaardeerd met 86,75 punten. De eerste plaats werd behaald door de tweede slagwerkgroep uit Elspeet.

De slagwerkgroep was ingedeeld in het middagprogramma. Tijdens de loting om 13:00 werd duidelijk dat de slagwerkers uit Oldebroek als tweede groep aan de beurt waren. Na maanden voorbereiding was het om 14:30 eindelijk tijd om hun muzikale kunsten te laten horen. Het optreden werd geopend met het prachtige werk Pride and Proud, waarmee de toon gelijk goed gezet werd. Het 2e slagwerk stuk Bahia Sunrise werd op voortreffelijke wijze gespeeld met overgaand in een “lively” tempo welk op goed tempo werd ingezet door. Het derde werk, Freshdances, was een pittiger muziekstuk, bestaande uit 3 delen. Het slotstuk moest swingen daarom werd als vierde werk het nummer Latin Suite gespeeld.