A-orkest winnaar festival NVMV

Op zaterdag 16 juni vond het jaarlijks festival van het Noord Veluws Muziekverband weer plaats. In het Huiken in Elburg streden 8 orkesten om de Jos Lussenburg beker. Deze beker is bestemd voor het orkest met hoogste punten aantal van de hele festival. Daarnaast werd er gestreden om de koraalbeker. Deze beker is voor het orkest met de mooiste uitvoering van een koraal.

Het A-orkest betrad als 4e orkest het podium. Onder leiding van dirigent Jaap Musschenga werd als eerste het koraal La Prière uitgevoerd. De jury was met name erg te spreken over de klankbalans binnen het orkest. Uiteindelijk werd de koraalbeker gewonnen door buurtvereniging David Oosterwolde.

Na het koraal speelden de muzikanten het werk Galea et Bellum van de componist Jan de Haan. Vanaf het begin speelde het orkest met veel overtuiging. De jury was erg onder de indruk van de sfeer welke door orkest en dirigent werden neergezet. Dit kwam in het juryrapport tot uitdrukking in termen als ‘zeer expressief’ en ‘prima sfeer’.  Ook over de solistische delen was de jury erg lovend.  Het optreden werd door de jury uiteindelijk beloond met liefst 90 punten. Met dit puntenaantal werd het orkest winnaar van de topklasse en van het gehele festival.