A-orkest zet podium in vuur en vlam

Speechende mannen in brandweerpakken, muzikanten in politiepakken,  nog meer muzikanten maar dan in gewone concertkleding en solisten van een ongekend hoog niveau. Dit alles op een zaterdagavond in november.

Concordia maakte onder leiding van dirigent Jaap Musschenga haar opwachting voor de pauze. Geopend werd met Verso Libre en Abendlied. Daarna was het de beurt aan oud-Concordiaan Deborah Witteveen op saxofoon.

Deborah soleerde werkelijk de sterren van de hemel. Zij ging ons deze avond voor in drie stukken en wist het publiek drie keer naar een andere planeet te vervoeren. Deborah was deze avond de spreekwoordelijke klap op de vuurpijl.

Nog zo iemand die van musiceren wist was Laura Fygi. Ze was met het politieorkest afgereisd naar Oldebroek maar kon niet tot na de pauze wachten. Onder begeleiding van Concordia soleerde zij in het nummer Corcovado.

Vervolgens maakte het stuk Elegy 1 haar opwachting op de lessenaar. Een uitvoering waar iedereen tevreden mee mocht zijn. Dit gold ook voor de solistische stukjes van Elegy 1. Het op een na laatste stuk bracht het publiek op een Joodse bruiloft om het feest af te sluiten met nog één keer Deborah Witteveen!

Hier zat de avond er voor ons op en konden we gaan genieten van de klanken van het Politieorkest onder leiding van Peter Kleine Schaars. Het orkest blonk uit in het muzikaal bestrijden van de misdaad. Bekende tunes als die van James Bond en van Flikken Maastricht vulden de Talter. Ook nu kwam Laura Fygi solistisch weer sterk uit de verf.

De collecte die deze avond werd gehouden wordt geheel afgestaan (samen met alle andere acties die dit jaar door de brandweer zijn gehouden) aan METAKIDS. De brandweer maakte bekend dat het totaalbedrag van alleen deze avond, neerkwam op 700 euro!

Concordia feliciteert Brandweer Oldebroek nogmaals met het bereiken van de 150-ste verjaardag en met een fantastisch jubileumjaar!