Dirkjan van Groningen

Mijn naam is Dirkjan van Groningen en woon met mijn gezin in de Zwolse wijk de Aa-landen. Ik ben in 1971 in Kampen geboren, waar ik begonnen ben als slagwerker bij de plaatselijk muziekvereniging AMDG. Nadat rond mijn 14e ons gezin naar Rijssen verhuisde, heb ik daar het muziek maken weer opgepakt bij verschillende muziekverenigingen in Twente. Toen tijdens mijn middelbare schooltijd bleek dat muziek maken toch behoorlijk serieus voor mij begon te worden werd, heb ik besloten voor te gaan spelen bij verschillende conservatoria.

In het najaar van 1993, net na een grote tour met een Canadese showband door de USA, ben ik in Zwolle begonnen met de opleiding klassiek slagwerk aan het Artez Conservatorium. Doordat ik tijdens de opleiding al veel meespeelde in verschillende bands, ben ik een paar jaar later de opleiding slagwerk jazz/pop er naast gaan doen. Dit resulteerde in 1998 in een diploma klassiek slagwerk en een jaar later een diploma voor slagwerk lichte muziek. Ik heb in veel verschillende soorten bands, ensembles en orkesten gespeeld de afgelopen jaren en ben op dit moment bezig met mijn eerste slagwerk solo album.

Naast het leiden van de slagwerkgroep in Oldebroek geef ik slagwerkles bij Quintus in Kampen en run ik verschillende webshops op het gebied van bladmuziek en lesboeken voor slagwerkers en slagwerkensembles, waar ook mijn eigen composities en lesboeken verkrijgbaar zijn. Wil je meer over mijn weten, spreek mij gerust eens aan. Ik heb al een paar leuke repetities gehad met de slagwerkgroep, dat vraagt absoluut om meer.