Jeugdorkest viert een feestje!

Zo vertrek je uit een koud Oldebroek zonder punten. En zo ben je weer terug met gemiddeld 87 punten! Het jeugdorkest van Concordia Oldebroek wist van toeten en blazen.

Na een lange voorbereiding onder dirigent Hendry van Loo was het dan nu het moment om ons aan het publiek in Drachten te tonen. Om half 2 waren wij aan de beurt en dus vertrokken we om 11 uur richting Drachten. Daar aangekomen mochten we inspelen op het podium.

Na binnenkomst van de jury begonnen wij ons optreden met inspeelwerk Pilgrims. De toon was hiermee gezet en was een goede binnenkomer. We vervolgden ons programma met Condacum van Jan van der Roost. Dit optreden is terug te luisteren op de Facebook-pagina van Concordia. We sloten ons programma af met Indian Summer. Ons eigen opperhoofd was hier duidelijk tevreden mee!

Nu begon het lange wachten. We zaten namelijk als eerste op het podium en verwachtten om 17:30 de uitslag. Na het beluisteren van onze collega-orkesten was het tijd voor de jury om in beraad te gaan.

Na de zenuwen kwam het verlossende woord: Een gemiddelde van 87 punten! 88,33 voor ons eerste werk en 85,67 voor het tweede werk. Ook in het juryrapport was de jury lovend!

De jury prees ons optreden met kreten als:”Prima! het opbouwen gebeurt met verve en levert een volwassen resultaat op. De klank kan mij zeer bekoren. ” en ”mooie orkestklank, een hele fraaie uitvoering! Goed gedaan!” 

Ook gaf de jury een blijk van waardering aan de solisten. Men sprak over mooie solo’s en refereerde daarmee aan onze solocornettist en onze sopraansaxofoniste.

Zo een optreden met zulk een waardering vroeg natuurlijk om een uitbundige reactie in de zaal. Het jeugdorkest mag terugkijken op een geslaagde en gezellige dag!

Ons optreden op het OMF concours in Drachten is hier terug te luisteren: