Noord-Veluws muziekfestival A-orkest

Het A-orkest deed ook dit jaar weer mee aan het Noord-Veluws muziekfestival. Het A-orkest trad aan in het avondblok en mocht hierin als derde het podium betreden. Dit alles gebeurde in de nieuwe Concordiablauwe kleding die de vereniging aangeboden kreeg door de supportersvereniging en de schapenmarkt. Concordia speelde voor publiek en jury drie werken. Het op psalm 81 geinspireerde werk Majestic Prelude. Dit werk begint met een heftige opening door de trompetten vervolgt met een inval door de bassen, hoorns en trombones. Later in het werk komt psalm 81 geheel tot zijn recht.

Vervolgt werd met het bekende Guardian of my Soul. Een bewerking waarin 3 bekende koralen naar voren komen. Met een solo voor de solotrompet. Dit werk werd beoordeeld voor de koraalbeker en dit gebeurde met een fantastische 89 punten.

Als grote afsluiter van dit optreden maakte het werk In other words haar opwachting. Voor de leden van Concordia natuurlijk een erg bekend werk. Dit werk stond ook op de lessenaar voor het ONFK in april. Een hele mooie uitvoering die door de jury werd gewaardeerd met maarliefst 90 punten.

Waar dit vorig jaar genoeg was voor de winst vond het A-orkest van Concordia zich terug op een mooie 3e plek. Achter Excelsior Zalk olv Rieks van de Velde en Euphonia Wilsum olv Thijs Musch. De Jos lussenburg beker verdween ook richting Zalk terwijl de koraalbeker zijn nieuwe standplaats in Wilsum opzocht. De plekken 1 en 2 gingen met 91 punten naar huis. Dit geeft wel aan dat het niveau van een hoog niveau was en de strijd om de bekers op de details uitgevochten werd. Concordia kijkt terug op een mooi seizoen en kijkt vooruit naar een nog mooier seizoen.