Prachtig concert in Klaaswaal

Op zaterdag 2 juni is het a-orkest met de bus op stap geweest naar Klaaswaal. Helemaal in het zuiden van Zuid-Holland werd een concert georganiseerd door de plaatselijke harmonie vereniging. Eenmaal aangekomen na een gezellige reis bleek dat de plaatselijke harmonie, Prinses Juliana, een vereniging van formaat is!
Nadat we een beetje waren bijgekomen van de reis, was het tijd voor de repetitie. Het was even wennen aan de zaal en akoestiek, maar na een half uurtje spelen zaten we er al lekker in! Ook samen met soliste Deborah Witteveen zagen we het helemaal zitten om een mooi optreden te verzorgen in Klaaswaal.

Na de repetitie was er speciaal voor ons een broodmaaltijd klaargemaakt door de Klaaswaalers. Nadat we daarvan genoten hadden zijn we nog even het dorp in gegaan voor de nodige aanvullingen op de maaltijd en om de beentjes te strekken. Kortom: een en al gezelligheid in Klaaswaal!

Om 19:30 uur was het zover: het concert begon! De harmonie opende de avond en bracht een mooi programma ten gehore. Een groot werk bestaande uit meerdere delen was door de muzikanten ingestudeerd. Een mooie ervaring voor ons als fanfare muzikanten om eens zo’n grote harmonie te horen spelen.
Hierna waren wij aan de beurt. Het podium werd klaargemaakt voor ons a-orkest en we startten met het prachtig werk Choral Music van De Haan. Ook met het schitterende koraal Sint Florian werd de zaal gevuld met warme klanken. Het festival werk Galea et Bellum moest natuurlijk ook gespeeld worden. Er werd goed geblazen, met als gevolg dat het zweet op de voorhoofden stond, maar er aan het eind een tevreden blik van Jaap volgde.
Toen was het de beurt aan Deborah. Samen met deze fantastische muzikante (uit eigen stal) hebben we fantastisch mogen spelen. Vooral het werk Pequena czarda liet de hele zaal stil worden vanwege de prachtige klanken van Deborah. Wat kan zij toch geweldig goed en mooi spelen op haar saxofoon!!

Na ons optreden volgde er nog een mooi concert van de Brassband Amsterdam. Ook voor hen volgde een werk wat gespeeld zou worden op een groot podium. Met het optreden van de brassband was het HaFaBra concert compleet. Na nog wat gezelligheid onder het genot van een drankje, konden we de bus weer in voor de terugreis. Uiteraard was het geen saaie, slaperige bedoeling in de bus! We zijn gelukkig weer veilig aangekomen in het vertrouwde Oldebroek.

We hebben heel erg genoten van deze avond. Bovenal hebben we genoten van het geweldige optreden van ‘onze’ Deborah! Veel dank aan haar!
Natuurlijk ook veel dank aan Jaap Mussenga die ons de avond door gesleept heeft. Het was een mooie belevenis waar we met genoegen aan terug denken!

Voor foto’s, zie onze site.