Try-out Oldebroek

Pakt u er de agenda maar bij en hou vooral 2 juli vrij! Concordia krijgt namelijk in het eigen Oldebroek twee toporkesten op bezoek. Pro Rege uit Heerenveen onder leiding van Anne van den Berg en de Vriezenveense Harmonie onder leiding van Erik van de Kolk maken hun opwachting in De Talter.

Deze twee orkesten zitten net als Concordia midden in de voorbereidingen voor het Wereld Muziek concours in Kerkrade. Op deze bewuste 2 juli laten alle 3 de orkesten hun volledige WMC programma horen.

Christelijke brassband Pro Rege uit Heerenveen komt uit in de eerste divisie brassband. Het A-orkest bestaat uit 30 leden en staat sinds 2013 onder leiding van Anne van den Berg. Het verplichte werk in de eerste divisie is Tallis Variations van Philip Sparke. Als keuzewerk heeft het orkest Jan de Haan gevraagd een werk te schrijven. Dit is Pale Blue Dot geworden.

De Vriezenveense harmonie (I’ts all in the name) komt uit in de eerste divisie harmonie. Het orkest staat sinds 2014 onder leiding van Erik van de Kolk. Het verplichte werk in de eerste divisie is Nitescence crépusculaire van componist Alexandre Kosmicki. Verder speelt het orkest Zeuignung van Richard Strauss en Symphony no. 1: Asgard van Teo Aparicio-Barberan.

Christelijke muziekvereniging Concordia uit Oldebroek doet mee in de eerste divisie fanfare. Het orkest heeft 65 leden en staat ondertussen al weer enkele jaren onder vertrouwde leiding van maestro Jaap Musschenga. Het orkest opent met Faravista. Een inspeelwerk waarmee de toon direct wordt gezet. Verplicht werk in de eerste divisie is Paradise Cave van Jan de Haan. Ook zal Concordia het voor haar speciaal geschreven werk Guardian Angels van Kevin Houben ten gehore brengen.

Op 2 juli zijn deze 3 orkesten gratis te beluisteren in Kulturhus de Talter. Stouwdamsweg 4, 8096 BB Oldebroek. Aanvang 19:30