In memoriam

Ina Korenberg – van Loo

 

Op 16 juni 2024 overleed ons lid Ina Korenberg op de leeftijd van 60 jaar. Ina speelde bugel in het A-orkest van Concordia.

Ina was met hart en ziel betrokken bij Concordia. Ze onderbrak in 2009 zelfs haar vakantie in Italië en vloog terug naar Nederland om met het orkest mee te gaan naar het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. De onderlinge band tussen de vriendinnen op de achterste rij was erg hecht.

Als meisje was Ina al lid van Concordia. Een hoogtepunt in die periode was de reis van het jeugdorkest naar Wales. Na een periode afwezig geweest te zijn, keerde zij in 2009 terug bij de vereniging.

Op 31 mei kregen we de schokkende mededeling dat Ina was uitbehandeld. Hoewel het lichamelijk al moeilijk werd wilde Ina toch nog graag een keer samen muziek maken. Dit hebben we gedaan op dinsdag 4 juni. Op deze avond hebben we afscheid genomen van Ina en speelden op haar verzoek samen enkele koralen. Ze koos voor ‘’How Great Thou Art’’ ‘’Ik zal er zijn’’ en ‘’Guardian of my Soul’’. In haar afscheidswoorden vertelde ze ons dat ze ons, haar medemuzikanten bij Concordia, zag als haar familie. Hier zijn wij trots op. Wij troosten ons met de gedachte dat Ina rust heeft gevonden bij de levende God.

In Ina verliezen wij een lieve vriendin. Een warme vrouw die met iedereen goed kon opschieten en wiens positiviteit een voorbeeld voor ons was. Wij denken in dankbaarheid terug aan wat zij voor ons heeft betekend.

We wensen Hendri, de kinderen en verdere familie van harte de kracht van God toe in deze verdrietige periode.

Leden, dirigenten en bestuur van Christelijke Muziekvereniging Concordia Oldebroek