Samenspeelgroep

Als voorbereiding op het jeugdorkest komt de jongste jeugd in de samenspelgroep. De samenspelgroep staat onder leiding van Hendry en Joanne van Loo. In de samenspelgroep ontdekken de kinderen en jongeren die sinds kort zijn begonnen met het bespelen van een instrument hoe het is om samen muziek te maken.

Als je samen muziek maakt heb je te maken met allerlei verschillende klanken en instrumenten, in de samenspelgroep heb je de mogelijkheid om hier kennis mee te maken. Er is een dirigent die aangeeft wat je moet doen en er is een muziekdocent aanwezig die je helpt met het muziek maken. Ook leer je hier hoe je samenwerkt met je medemuzikanten. Zo kun je samen mooie muziek maken.

Natuurlijk zijn er ook echte optredens om te laten zien hoe leuk het is om samen muziek te maken. Vaak zal dit zijn in samenwerking met het jeugdorkest. Na verloop van tijd kun je instromen in het jeugdorkest. Dan mag je nog een tijdje blijven spelen in de samenspelgroep. Zo help je ook nieuwe muzikanten die dan net beginnen met muziek maken.

De samenspelgroep is op vrijdagmiddag. Het begint om 17.30 en eindigt om 18.10. Daarna begint het jeugdorkest met haar repetitie.

Je bent van harte welkom om een keer langs te komen om de sfeer te proeven en om te kijken of dit iets voor je is!