Solisten in de spotlights tijdens dubbelconcert

24 november 19:30.

Het A-orkest van David zit klaar om haar programma te beginnen. Al snel vullen de klanken van mekkerende schapen met sfeervolle bellen de goedgevulde Talter. Wat een mooie opkomst voor het dubbelconcert van David Oosterwolde en Concordia Oldebroek! David had als groot werk het gelijknamige stuk David van Rob Goorhuis op de lessenaar staan. Dit stuk werd door Goorhuis speciaal geschreven voor David Oosterwolde. Met een speciale rol voor de Harp was dit een uitvoering om trots op te zijn!

Nog zo iemand die trots op zijn uitvoering mocht zijn was Erwin Draaijer. De bassist van Concordia soleerde in het stuk Little red monkey bij David Oosterwolde. Dit kon Erwin wel toevertrouwd worden. Na afloop kreeg hij dan ook wat hij verdiende. Een bos bloemen en een lang applaus!

Na de pauze was het de beurt aan het A-orkest van Concordia o.l.v. Jaap Musschenga. Geopend werd met Verso Libre van Arend Gerts en met St. Florian Choral van Thomas Doss. Daarna verscheen de volgende solist ten tonele. Daniëlle van den Born. Zij soleerde namens David bij Concordia met het stuk Sweet Sunset. Haar vertolking van deze bugelsolo was adembenemend! Elegy 1 verscheen als volgende stuk op het programma en hier werd een nette uitvoering op de mat gelegd.

Een korte onderbreking van het programma werd ingelast voor de huldiging van een lang zittend lid. Hermien van de Brink werd gehuldigd vanwege haar 40-jarig jubileum bij Concordia. Zij kreeg hiervoor van wethouder Bob Bergkamp een insigne opgespeld. Van de trompetsectie kreeg Hermien een bos bloemen aangeboden. Namens Concordia en de trompetsectie nogmaals van harte gefeliciteerd!

De laatste solist op deze avond kwam uit eigen gelederen. De eer was aan Pieter van Loo. Hij nam zijn vibrafoon mee en soleerde in het stuk A Tribute To Lionel. De aanvoerder van de slagwerksectie gaf een fantastische uitvoering van dit werk.

De avond werd afgesloten met Bessarabyanke (of zoiets). Christelijke muziekvereniging David Oosterwolde en Christelijke muziekvereniging Concordia Oldebroek kijken terug op een prettige samenwerking en een gezellige avond met fantastische muziek!

de foto’s zijn hier te vinden: https://flic.kr/s/aHsmryQTsU