Succesvol weekend jeugdorkest

Daar zijn we weer….! Van Oldebroek naar Osnabrück.

39 muzikanten, 3 dagen Osnabrück, 2 concerten en 1 dirigent later vinden we onszelf weer op Oldebroekse bodem.

Het begon allemaal op Hemelvaartsdag half 2. De bus draait onder begeleiding van zwaaiende supporters het Talterterein af. Op weg naar Deutsches Musikfest in Duitsland. Na een voorspoedige reis kwamen we aan bij de school waar we de nacht door zouden brengen. Hier installeerden we onze spulletjes om vervolgens naar avondeten op zoek te gaan. Dit vonden we in de zogenoemde Festarena. Een erg grote gymzaal waar non-stop muziek werd gespeeld. Dit gebeurde op een groot podium. Later zou hier ook de prijsuitreiking plaatsvinden. Na het avondeten (wat niet bij iedereen in de smaak viel) gingen we terug naar school om hier nog een allerlaatste keer te repeteren. Na een gezellige avond werd het tijd om de slaapzakken op te zoeken.

De volgende ochtend begon met een ontbijt in de aula van de school. In deze school waren meer muziekverenigingen gehuisvest en was het dus een gezellige drukte van belang. Er werden gelijk contacten met het buitenland gelegd. Na het ontbijt brachten we onze instrumenten naar de school en was het al snel tijd om ons zelf richting de wedstrijdlocatie te begeven. Dit was een andere school in het centrum van Osnabrück. Nadat we hier het middageten opaten was het tijd voor het inspelen. Dit deden we in een lokaaltje in een bijgebouw.

moment suprême was daar! Tijd om de aula te betreden! de stoelen werden klaargezet, de lessenaars opgezet en de leden van het jeugdorkest namen plaats op hun stoel. We speelden in met nummer 28 uit het rode boekje. Ellers. Inspelen mocht op het podium wat ons de gelegenheid gaf om aan de zaal te wennen. Na het inspelen begonnen we met ons programma.

Toen de Duitsers eenmaal wisten wat een fanfare was konden we aftrappen met Condacum van Jan van de Roost. Dit werk hadden we al eens in Drachten uitgevoerd. Hier ging hij nog beter! Als tweede werk speelden we A discovery Fantasy. Met een goed gevoel liepen we van het podium af. De dirigent en Arton moesten op het matje komen bij de jury terwijl de rest kon inpakken. De jury was erg lovend over het optreden van het jeugdorkest. Over het puntenaantal mochten ze nog niks zeggen dus hier moesten we nog een aantal uur op wachten.

Deze uren brachten we door in de stad Osnabrück. De stad werd bezichtigd en er werden ijsjes gegeven. Daarna was het tijd om naar de festarena te gaan. Toen eenmaal categorie 3 aan bod kwam was de spanning om te snijden. ”Concordia Oldebroek mit hervorragendem Erfolg Teilgenommen” Nu wisten we nog niks. Onze afgevaardigde op het podium, Arton van de Wetering, begon het feestje al te vieren. Toen hij eindelijk weg mocht van het podium sprintte hij de zaal in om vervolgens op een tafel te springen. De ontlading was enorm toen hij het puntentotaal bekend maakte. Een GEMIDDELDE score van 97,5 punten! 97’7 voor Condacum en 97’3 voor A discovery Fantasy.

’s Avonds hebben we dit gevierd met een hapje, een drankje en een feestsigaar. Hierna ging de focus op het buitenconcert. De wekker ging weer vroeg. Met vroeg bedoelen we 8 uur en met wekker bedoelen we Herwin. Hij bracht ons bij zinnen met een loepzuivere noot. Altijd handig zo’n trompettist.

Na nog wat rondgeslenterd te hebben door Osnabrück en het concert van brassband de Waldsang beluisterd te hebben, begonnen we om 4 uur met ons buitenconcert. We hadden een mooie locatie toebedeeld gekregen. Er was flink wat Duits publiek op de been. Allemaal ingrediënten voor een mooi buitenconcert. Het jeugdorkest had er zin in! Met het nodige enthousiasme werd er een vlot programma op de mat gelegd.  Na het Duitse geschal om een toegift lieten de trompet- en trombonesectie horen hoe het jeugdorkest van Oldebroek de pan uit swingt. Dit was het eindsignaal voor de driedaagse trip Osnabrück. Inpakken en wegwezen! En van de MAC zo door naar Oldebroek.

Hier wachtte ons de volgende verassing. We werden opgewacht met confetti vuurwerk en supporters die ons van harte feliciteerden met het behaalde resultaat. Dit werd onderstreept met maar weer een hapje, een drankje en een ijsje.

Deze Duitslandreis is mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren: Van Werven, Hendriks, fruittuin Verbeek en de Boni.

Shirtsponsor van het jeugdorkest: Hollander op maat

Het jeugdorkest kijkt terug op een zeer gezellig en zeer succesvolle Duitslandreis.