voorjaarsconcert met brassband Euphonia Wolvega

-16 maart-  Voor het voorjaarsconcert van 2019 was Concordia de samenwerking aangegaan met brassband Euphonia uit Wolvega. De avond stond voor het A-orkest in het teken van het ONFK. In voorbereiding hierop speelde Concordia het verplichte werk, In Other Words van Marco Putz, onder leiding van eigen dirigent Jaap Musschenga. Het A-orkest mocht dit doen voor een goed gevulde zaal en kijkt positief terug op deze eerste tryout.

Na het A-orkest was het de beurt aan het jeugdorkest onder leiding van Hendry van Loo. Geopend werd met koraal nummer 28 uit het rode boekje. Vervolgens kwam het programma voor het festival in Duitsland op de lessenaar. Allereerst het werk Condacum van Jan van der Roost. En vervolgens A discovery fantasy van Jan de Haan. In dit laatste stuk kwamen verschillende muzikanten solistisch aan bod. Zo was er een solo voor de altsax, de kleine trom en de bariton. Steady Beat was voor het jeugdorkest de uitsmijter van de avond. Ook het jeugdorkest kijkt terug op een geslaagd concert.

Na de pauze betrad brassband Euphonia uit Wolvega het podium. Eveneens met Hendry van Loo op de bok. Zij openden met het indrukwekkende Intrada Ein feste Burg van Ray Farr. Vervolgens kwamen zij met een gevarieerd programma op de proppen. Het stuk where eagles sing kwam ten tonele. Ook werd er muziek van queen gespeeld.  Na nog een uitsmijter was de avond dan echt voorbij.