Voorjaarsconcert 14 april

Het voorjaarsconcert van CMV Concordia Oldebroek op zaterdag 14 april belooft een veelzijdig concert te worden. Voor deze avond heeft Concordia bastrombonist Wouter Iseger uitgenodigd. Verder zal ook brassband de Waldsang een bijdrage leveren aan deze avond. Wouter Iseger is geen onbekende voor de vereniging. Tijdens het Wereld Muziek Concours 2017 in Kerkrade heeft Wouter het A-orkest als interim-dirigent met succes gedirigeerd. Het orkest behaalde onder zijn leiding liefst 90,5 punten wat genoeg was voor een 1e prijs met onderscheiding en een  6e plaats in de eindstand in de 1e divisie.

Naast dirigent is Wouter ook bastrombonist. Als bastrombonist speelt Wouter onder ander bij het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest.  Hij speelde vele projecten bij vrijwel alle professionele symfonieorkesten in Nederland en België, waaronder het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Orkest van de Muntschouwburg (Brussel), het Antwerp Symphony Orchestra en het wereldberoemde Metropole Orkest. Als solist is Wouter Iseger regelmatig te horen, zowel bij (blaas-)orkesten als in kamermuziekverband. Hij werkt met diverse componisten samen om het bastrombone-repertoire uit te breiden. Hij zal samen met het A-orkest van CMV Concordia onder andere het werk World Concerto van Steven Verhelst ten gehore brengen.

Naast het begeleiden van Wouter Iseger zal het A-orkest o.l.v. Jaap Musschenga ook zelf diverse werken uitvoeren. Één van de werken die op het programma staat is het werk Galea et Bellum van Jan de Haan.

Ook  brassband de Waldsang zal tijdens deze avond optreden. Zij zullen het programma uitvoeren wat zij ook zullen spelen tijdens de komende Europese Brassband Kampioenschappen. De Waldsang werd afgelopen oktober kampioen van Nederland in de Kampioensdivisie van de Nederlandse Brassband Kampioenschappen. Naar aanleiding van dit kampioenschap mogen zij, onder leiding van hun dirigent Rieks van de Velde, Nederland vertegenwoordigen op de Europese Brassband Kampioenschappen.

Het concert in Kulturhus de Talter in Oldebroek begint om 19.30 u. De entree is gratis, wel zal er een collectie zijn om de kosten te bestrijden.