Docenten

Als Stichting Muziekonderwijs Oldebroek laten we de lessen verzorgen door Joanne van Loo (koper), Pieter van Loo, Rob van Plateringen (slagwerk) en Deborah Witteveen (saxofoons). We hebben met deze docenten een professioneel team van docenten in huis dat zelfstandig examens kan afnemen. De ervaringen in het eerste half jaar zijn heel positief. Er is grote betrokkenheid van de docenten en het lesaanbod is sinds de oprichting van de stichting zeer stabiel.

Deborah Witteveen

Deborah Witteveen (1995) werd geboren in Oldebroek en begon op achtjarige leeftijd met saxofoon spelen. Haar eerste saxofoonlessen kreeg zij van Inge te Velde aan de Muziekschool Noord-West Veluwe. Van 2011 tot en met 2017 studeerde Deborah bij Johan van der Linden aan het Utrechts Conservatorium waar zij haar bachelor behaalde met een 9,5 met onderscheiding. Momenteel studeert Deborah aan het Conservatorium van Amsterdam bij Arno Bornkamp.

Deborah heeft vele prijzen gewonnen tijdens verschillende concoursen, waaronder het Prinses Christina Concours en Classic Young Masters. Van 2015 tot en met 2017 was Deborah saxofoniste in het JongNBE en tot op heden speelt ze nog regelmatig mee in het Nederlands Blazers Ensemble. Sinds september 2019 is Deborah de baritonsaxofoniste van het Ardemus Quartet. Met dit kwartet geeft ze concerten in binnen- en buitenland. Verder speelt ze kamermuziek in de meest uiteenlopende bezettingen.

Naast haar werk als uitvoerend musicus is Deborah als saxofoondocent verboden aan Stichting Muziekonderwijs Oldebroek en Cultuurkust.

WhatsApp Image 2020-02-18 at 15.29.52
WhatsApp Image 2020-02-04 at 11.16.37

Joanne van Loo Lindeboom.

Joanne is in 1999 begonnen met de vooropleiding klassiek klein koper op het conservatorium te Zwolle en in 2000 gestart met de vakopleiding met als hoofdvakdocent Jos Verspagen. In 2004 heeft ze deze opleiding met goed gevolg afgesloten. Hierna volgde ze dirigeer lessen bij Hendry van Loo en Harrie Jansen en volgde ze verschillende workshops en cursussen, o.a. Muziek in de klas. Door zich toe te leggen op verschillende instrumenten uit de HaFaBra sector heeft ze zich verder ontwikkeld in het geven van heterogene groepslessen. Vanaf 2001 is ze begonnen met het lesgeven bij verschillende muziekverenigingen, later bij stichting TacT en Cultuurkust. Op dit moment is ze werkzaam bij CMV Concordia Oldebroek, CMV David Oosterwolde, KNA Hierden en Harmonie Nunspeet. Hier verzorgt ze individuele lessen, duo lessen, lessen in groepsverband en ensemble spel.

Pieter van Loo

Mijn naam is Pieter van Loo. Ik ben in het dagelijks leven werkzaam als woonbegeleider in de gehandicaptenzorg. Mijn passie ligt bij muziek. Het maken van muziek of het overgeven/leren aan een ander, mij om het even. Vooral samen muziek maken geeft me energie en vind ik erg belangrijk.

Ik ben op mijn 8ste levensjaar begonnen met muziek. Ik ben begonnen met trombone, waar ik een B-diploma heb behaald, daarna heb ik een D-diploma gehaald in het slagwerk, met als hoofdinstrument Marimba. In al die tijd heb ik veel ervaring opgedaan binnen CMV Concordia. Ik was binnen alle muziekgroepen actief, d.w.z. de slagwerkgroep (toen nog een malletband), het jeugdorkest en A-orkest. Daarnaast heb ik veel ervaring met invallen bij orkesten die een slagwerker nodig hadden. Ook ben ik op mijn 16de begonnen met piano spelen, en dat doe ik vandaag de dag nog met veel plezier, vooral in kerken en thuis.

Op mijn 18de ben ik 5 jaar werkzaam geweest voor de jeugdmalletband van Doornspijk als instructeur. Daar heb ik, net als in ’t Harde en Oosterwolde, ook les gegeven.

Ik hoop binnen mijn lessen plezier te maken, mijn enthousiasme over te brengen, maar vooral ook wat te leren van het muziek maken en de noodzakelijke theorie en techniek die erbij hoort. Ik hoop u/jou te zien of spreken binnen SMO!

31107578017_0e58e1bfe4_o
DSC_0038-681x1024

Rob van Plateringen

Rob van Plateringen is sinds 2017 instructeur van de slagwerkgroep Concordia Oldebroek. Daarnaast is hij instructeur van muziekvereniging Vrij en Blij uit Hierden, het MPE van de Harmonie Wageningen, het MPE van Ons Genoegen in Rhenen en Caecilia Veenendaal. Verder verzorgt hij de slagwerkopleiding bij muziekvereniging Ons Genoegen in Rhenen, Caecilia Veenendaal en Vrij en Blij Hierden.

Rob werd in 1966 geboren in Harderwijk en is momenteel woonachtig in Zeewolde (Flevoland). Hij behaalde het instructeursdiploma van de BvO in 1986. Slagwerk studeerde hij aan het conservatorium in Zwolle bij Jan Wissink. Verder studeerde hij een aantal jaren HaFa directie bij Tijmen Botma, Harrie Janssen en Alex Schillings aan het conservatorium in Zwolle en aan de Schumann Akademie (Zwolle). Daarnaast is hij instructeur bij diverse malletbands, verzorgt slagwerkopleidingen bij verschillende muziekverenigingen en organiseert hij muziekprojecten. Rob is werkzaam als slagwerker bij het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee. Verder remplaceert hij nog regelmatig bij diverse orkesten.