Jeugdorkest

Het jeugdorkest van Concordia Oldebroek is het opleidingsorkest van de vereniging. Op dit moment telt het jeugdorkest 35 jonge enthousiaste leden. Wanneer de leerlingen bij de Muziekschool hun A-diploma hebben behaald, starten ze in het jeugdorkest en leren ze samenspelen in een grote groep. Het orkest bestaat niet alleen uit leden met een A-diploma, want veel leden zijn bezig met hun B-, C-of zelfs D-diploma.

Iedere vrijdagavond repeteert de jeugd van 18:00 tot 19:15 uur, onder leiding van Hendry van Loo in het Kulturhus de Talter in Oldebroek.

Het jeugdorkest heeft tot doel om jonge en/of beginnende leden de gelegenheid te bieden zich verder te ontwikkelen in het orkest. Het gaat hierbij om de muzikale ontwikkeling en het samenspel. Hierdoor worden de leden voorbereid op het deelnemen in het A-orkest van de vereniging. Het repertoire is afwisselend en varieert van koralen tot lichte muziek.

Een belangrijk hoogtepunt in het seizoen is het Valentijnsconcert in februari, waarbij het jeugdorkest na het solistenconcours een optreden verzorgt in het Kulturhus aan de hand van het thema Valentijn. De leden maken lekkere hapjes waar het publiek van kan genieten tijdens het concert.
Soms begeleiden de jeugdleden een kerkdienst in de gemeente Oldebroek, maar ze zijn ook te beluisteren tijdens buitenconcerten en op de jaarlijkse braderie in juli. Het jeugdorkest komt uit in de 5e divisie.
Daarnaast is het jeugdorkest bij vele andere activiteiten te horen, zoals het jaarlijkse jeugdmuziek festival wat gehouden wordt in Kulturhus de Talter in Oldebroek.

Naast het spelen in het jeugdorkest krijgen alle leden ook de kans om individueel van zich te laten horen. De jonge leden van de vereniging verrassen iedere keer weer met hun optredens tijdens het jaarlijkse onderlinge solistenconcours ‘Concordia’s got talent’. Hier treden ze al jong op als solist of in ensembles. Sommigen zelfs in beide. Talent hebben ze zeker!

Naast het musiceren staan gezelligheid en andere creatieve activiteiten (bijv. theater, film) ook centraal. Er worden bijvoorbeeld studiemiddagen georganiseerd in vakanties waarbij er gerepeteerd wordt, maar er ook leuke andere activiteiten worden gedaan. Natuurlijk wordt afgesloten met gezellig samen eten.

Wilt u meer informatie, neemt u dan contact op met de jeugdcoördinator Arton van de Wetering of neemt u een kijkje tijdens de repetities op vrijdagavond tussen 18:00 en 19:15 uur in Kulturhus de Talter.