Eeuwfeest voor Concordia

Christelijke Muziekvereniging Concordia uit Oldebroek is opgericht in 1924 en is nog steeds een actieve vereniging met een A orkest met circa 60 leden. Zichtbaar in Oldebroek door het jaar heen maar ook landelijk actief op concertconcoursen. Concordia viert haar 100 jarig bestaan door het geven van vier prachtige jubileumconcerten. 

Concordia Oldebroek is inmiddels een bloeiende vereniging. Vele muzikale hoogtepunten werden gevierd zoals diverse deelnames aan festivals en concoursen met zelfs een historisch zesde plek op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade in de op één na hoogste amateurafdeling. Concordia organiseert als vereniging ook diverse concerten voor de bevolking van Oldebroek en verleent medewerking aan kerkdiensten en feestelijke gebeurtenissen zoals Koningsdag,  Sinterklaas en wandelvierdaagse. De vereniging kenmerkt zich door de goede onderlinge sfeer en is constant op zoek naar nieuwe muzikale uitdagingen voor haar leden. Naast muzikale activiteiten is Concordia ook actief op het gebied van de organisatie van de drukbezochte Schapenmarkt met 10.000 bezoekers en wordt sinds 2015 een eigen muziekschool georganiseerd. Door al deze activiteiten wil de vereniging een duidelijk plaats innemen in de samenleving en een bijdrage leveren aan het mooie dorp Oldebroek. 

Op 16 maart vindt het eerste jubileumconcert plaats. Dit concert staat in het teken van Leger des Heils muziek. Ter gekegenheid van het 100 jarig jubileum komen de ‘Amsterdam Staff Songsters’ naar Oldebroek.

De naam stamt nog uit de tijd dat het nationaal hoofdkwartier van het Leger in Amsterdam gevestigd was. Tegenwoordig staat dat in Almere, waar wekelijks door het koor wordt gerepeteerd. Eén keer per maand trekt het koor het land in om optredens te verzorgen in verzorgingshuizen, opvangcentra, gevangenissen of tijdens samenkomsten van het Leger des Heils. Ook zijn ze vaak te zien op tv tijdens bijvoorbeeld Nederland zingt. Het repertoire is zeer afwisselend: van moderne gospel tot klassieke koormuziek. De boodschap die de Songsters met hun liederen uitdragen, is dat God van iedereen houdt en dat er eeuwig leven is voor wie in Hem gelooft. 

Tijdens dit concert zal ook Jisse Kuipers optreden als trombonist. Ondanks zijn jeugdige leeftijd van 14 jaar is hij al een bekende naam. Hij won het Prinses Christina concours, trad op tijdens het kinderprinsengrachtconcert en bijvoorbeeld ook in Maatwerk op NPO Klassiek. En alsof de koek nog niet op is komt ook Robert Ernest op cornet optreden. Robert is winnaar van de solistenprijs tijdens het Nederlands open kampioenschap en is binnen de brassband wereld een vooraanstaand cornettist. 

Concordia zal tijdens dit jubileumconcert zowel zelfstandig muziek laten horen maar ook de Amsterdam Staff Songsters en Jisse en Robert begeleiden. Kaarten zijn verkrijgbaar via de mail of via kantoorboekhandel Pool in Oldebroek!