Solistenconcours

Het was weer zover! Het interne solistenconcours van Concordia! Aan jury Richard Visser de taak de punten te verdelen. Huispianist Arjan Pruim begeleidde verschillende solisten door hun optredens heen.

Dat het niveau binnen Concordia dicht bij elkaar ligt bleek uit het feit dat er slechts in 1 categorie sprake was van Titelprolongatie. Kees en Bertine kregen de handen op elkaar met hun uitvoering van ”the Twins” en mochten de beker opnieuw mee naar huis nemen!

In de categorie solo t/m A-diploma zou hoe dan ook een nieuwe winnaar aangewezen worden. 5 jonge muzikanten lieten van zich horen en Concordia prijst zich gelukkig met zulke talenten in de jeugdopleiding! Uiteindelijk ging Eva Bakker met haar uitvoering van ”the pink panther theme” aan de haal met 90 punten en de beker!

In de categorie duet t/m A-diploma verschenen de gebroeders Van de Wetering op het podium. Terwijl Gerson op de Veluwe toch vooral bekend staat als slagwerker kwam hij deze keer op de proppen met een trompet. Samen met broer Arton speelde hij een mars genaamd ”March”. De jury was zo onder de indruk dat de beker eigenlijk maar 1 kant op kon!

Waar de avond pas echt spannend werd was in de categorie solo vanaf B-diploma. Alles werd uit de kast gehaald om een zo goed mogelijk resultaat te halen. Ernst van de Wetering haalde er zelfs het jeugdorkest bij om de jury te overtuigen! Dit lukte hem voor maar liefst 90 punten! Hij deelde in deze categorie de 3e plaats met voorzitter Arjan Dickhof. Arjan kreeg van de jury de complimenten voor ”een mooie uitvoering van een razend moeilijk werk”. De strijd om de 1e plek barste los tussen Jonathan Draaijer en Bertine Bultman. Zij hadden deze avond georganiseerd en vochten tot in de kleinste details voor de felbegeerde beker! Met 93 punten moest Jonathan genoegen nemen met de 2e plaats. Bertines uitvoering van Ariosa en Caprice ontlokten een luid bravo van de jury. Bertine mocht zich zodoende met 2 bekers kampioen noemen van deze mooie avond!

Concordia kijkt terug op een schitterende avond en hoopt u op 16 maart terug te zien op het jubileumconcert!