Solistenconcours

De strijd barst los! 9 februari 2024 vanaf 19:00 strijden de Concordianen tegen elkaar om de bekers en de eer op het interne solistenconcours in de Rabozaal van Kulturhus de Talter!

Solisten, duetten, ensembles en secties, in allerlei vormen en maten komen leden van Concordia op het podium. Bekende en minder bekende Concordianen laten zich van hun beste kant horen. Op het moment vol in voorbereiding zijn onder andere de 15 jarige titelverdediger Benjamin Draaijer. Zijn uitvoering van ”Near the Cross” moet onder andere oud winnaars Bertine (Ariosa and Carpice) en Arjan Dickhof (Party piece) de moed ontnemen. Het behouden van de titel zal niet makkelijk worden omdat er ook concurrentie komt uit eigen gelederen. Bij de bookmakers wordt Jonathan Draaijer met ”Song for Ina” als outsider voor de titel genoemd!

In de categorie secties, duetten en ensembles moet Somewhere over the rainbow de bugelsectie op de kaart zetten deze avond. zij krijgen concurrentie van een batterij trompetten. Zij zullen Bugler’s holiday spelen. Ook de trombonesectie is van de partij met┬áBohemian rhapsody. In deze categorie zijn er ook duetten en ensembles te horen. Onder andere Kees en Bertine, die vorig jaar de titel opeisten, zullen opnieuw een gooi naar de titel doen.

Concordia is erg trots op haar jeugdleden. In de categorie solo tot A ligt de titel voor het oprapen. 5 jeugdleden maken kans op de titel! Emiel, Mark, Ymke, Floris en Matthias (pleasure for two) gaan zich van hun beste kant laten horen!

Het jeugdorkest onder leiding van Hendry van Loo zal de avond afsluiten met het begeleiden van Ernst van de Wetering. Hij zal soleren met het stuk Concerto for Drum Set.

Scherprechter en jury is dit jaar Richard Visser. Geen onbekende uit de muziekwereld. Zo staat hij op dit moment voor fanfare Concordia uit Middelstum. Als lead-trompettist van de Koninklijke Militaire Kapel “Johan Willem Friso” weet hij wat het is om solo te blazen dus kijken de muzikanten uit naar zijn feedback om betere muzikanten te worden!